Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и то с

...
Модернизацията на Българската армия, за съжаление, е закъснял процес и то с
Коментари Харесай

Модернизацията на Българската армия е закъснял процес, призна Каракачанов

Модернизацията на Българската войска, за жалост, е просрочен процес и то с доста години. Това разяснява в 24 авиобаза - Крумово министърът на защитата Красимир Каракачанов слединцидента с военния вертолет Ми-17, при който загинаха двама водачи.
 
Според него " много политици дрънкаха глупости и към момента има такива, които говорят, че не ни би трябвало войска, не ни трябват средства за ново и съвременно въоръжение и за ремонт на съществуващата техника ". Той е безапелационен, че освен за превъоръжаване са нужни и средства за поддръжка на наличната техника, която носи и дежурствата, която извършва и дилемите.
 
Хеликоптерът Ми-17, който през вчерашния ден аварира, е една от машините, които би трябвало да бъдат поддържани. Те са годни, здрави, но трябва да се отделят нужните средства за поддръжката им, сподели още министърът.

Около 20.30 ч. нощес, при осъществяване на подготвителен полет по аварийно-спасителна работа,вертолет Ми-17, с борден номер 417, катастрофира в региона на авиобаза Крумово. При инцидента загинаха капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а бордният механик - офицерски претендент Алексей Каменов, е в болница с няколко фрактури.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР